charming_2bollen

De Yarn and Colors Charming is een prachtig garen! Een luchtige structuur met een zachte uitstraling en met een mooie iets verwassen kleureffect. Brei- en haakwerkjes krijgen met deze draad een hoge knuffelfactor, ideaal dus voor het maken van snoezige babyspulletjes! Een babyvestje breien met Charming.

Charming_truitje_turquoise

Wij hebben de Charming gebruikt voor het breien van een heel schattig klein overslagtruitje. Op internet zijn talloze (gratis) patronen te vinden voor babykleding maar dit modelletje was wel erg leuk en ook vrij makkelijk te breien. De Pastel Pink 046 en Ice Blue 063 zorgen voor twee lieve baby outfitjes. Wil je een andere kleur dan kun je kiezen uit wel 30 mooie tinten! Dit garen bestaat uit 68% katoen en 32% acryl en het garen is geschikt voor naald 3,5.

charming_truitje_turq

Voor het overslagtruitje gebruikten we 2 bolletjes Yarn and Colors Charming, 7 knoopjes met een diameter van 10 mm en naaigaren om de knoopjes aan het truitje te zetten. Verder heb je nodig: een rondbreinaald in maat 3,5 mm met een lengte van 80 cm, steekmarkeerders, een stopnaald en een restje garen om als hulpdraad te gebruiken voor de steken van de mouwtjes.

Je begint het truitje bij de hals, breit dan eerst het pasje, zet vervolgens de steken voor de mouwen op de hulpdraden en breit dan de rest van het lijfje aan 1 stuk. Als dat af is neem je de steken van de mouwen weer op en breit die één voor één in het rond. Voordeel van dit patroon is dat je aan het einde niets meer in elkaar hoeft te naaien en er dus geen naden in het truitje komen. Je hecht alleen de draadjes af en zet de knoopjes aan en dan is je overslagtruitje klaar en heb je een superlief cadeau voor een kraambezoek of natuurlijk voor je eigen kleine.

Het gratis, nederlandstalig patroon van dit truitje vind je op Ravelry. Het model heet Puerperium en is van Kelly van Niekerk. Mocht je het truitje in een grotere maat willen maken dan verkoopt zij via Ravelry hetzelfde patroon in diverse maten.

Nog even op een rijtje de benodigde materialen:

2 x Yarn and Colors Charming Pastel Pink 046 of Ice Blue 063

rondbreinaald 3,5mm, lengte 80cm

stekenmarkeerders

stopnaald

charming_truitje_roze