Yes! We zijn van start gegaan! Het eerste patroon van de Amigurumidag CAL is zojuist gepubliceerd op de Amigurumidag Facebook groep. Lees verder voor meer info.

De eerste wereldburger uit een reeks van in totaal 9 vrolijke en gekleurde inwoners uit verschillende landen. Het patroon en benodigde materialen is te vinden op de facebookgroep en op de echtstudio website. Dit keer geen mystery call en je hoeft ook de auteur niet te raden, sterker nog we zetten de ontwerper van dit toffe patroon graag een keer in de spotlights!

Vertel eens wat meer over jezelf, waar kennen we je van?
Ik ben Marieke, getrouwd met Mitchel, moeder van een dochter van 8 maanden en baas van hondje Sjakie van 12 jaar. Jullie kunnen mij kennen van de boekjes ‘Dierencupcakes haken’ en het vervolg ‘Feestpoppetjes haken’. Verder blog ik alweer 7 jaar over mijn creativiteiten op www.madebymriek.nl en ben ik onder made by Mriek ook op andere social media kanalen te vinden. Vooral op instagram ben ik actief www.instagram.com/madebymriek. Wil je het gezicht achter deze naam eens zien? Er staat nu een leuk blogbericht online: http://www.madebymriek.nl/2017/05/hoeveel-weken-zwanger.html.
 dierencupcakes haken 2
feestpoppetjes haken marieke dissel
Wanneer ben je begonnen met haken en waarom? 
Ik ben in september 2009 begonnen met haken. Nadat ik was gestopt met mijn grote passie dansen was ik onbewust al een tijd opzoek naar een nieuwe hobby. Op een crea beurs kwam ik het boekje ‘Kinderbreiboek’ van Rina Soffers tegen en ik ging aan de slag. Ik wilde het liefst knuffeltjes maken en kwam erachter dat er meer haakpatronen van knuffels zijn dan breipatronen, dus leerde ik mijzelf haken aan de hand van het boek ‘Amigurumi gehaakte fantasie figuren’ van Sabine Uhl-Ficher. Ik kwam er niet helemaal uit, dus heb ik ook jaren ‘verkeerd’ gehaakt. Ik sloeg de draad om mijn naald heen zoals ik ook met breien deed, yarn under, waardoor je een strakker resultaat kreeg. Maar het werkte prima voor mij, zeker voor het maken van amigurumi’s!
Wat zou je het liefst de hele dag willen haken?
Dat is een lastige! Ik hou wel van wat afwisseling en heb nooit 1 haakwerkje tegelijk liggen. Als ik een drukke dag heb gehad hou ik erg van een ‘niet nadenk’ haakwerkje zoals de moss stitch, granny square/stripe of iets dergelijks. Als ik echt de hele dag heb om te haken zou ik voor een pixel haakwerk kiezen. Eind 2014 heb ik mijn eerste pixel haakwerk gemaakt (een Jip en Janneke deken) en sindsdien ben ik verkocht. Ja je hebt veel draadjes om af te hechten door alle kleurwisselingen, maar hoe je het patroon in je handen ziet groeien door iets te maken met haaknaald en draad vind ik echt geweldig!
Andere talenten naast haken?
Naast haken werk ik nu af en toe achter de naaimachine om wat leuke dingetjes te maken en dat gaat mij redelijk goed af (al zeg ik het zelf) en borduren vind ik af en toe ook erg leuk om te doen. Geen hele grote projecten, daar heb ik het geduld niet voor met al die kleine kruisjes ;-)
Wat zijn jou haakambities?
Ik zou graag het pixel haken meer onder de aandacht willen brengen. Pixel haken is namelijk heel breed omdat je het met veel verschillende steken kan doen en je kan er veel verschillende dingen mee maken. Als ik toch eens een zak tijd kon kopen ;-)
Haak do’s en don’ts voor beginnende hakers?
Het hoeft niet perfect, juist dat ene foute steekje maakt je haakwerk uniek. Ja het heeft mij heel veel tijd gekost om dit te accepteren, ik ben namelijk een perfectionist, maar vaak zie je het in het eindresultaat helemaal niet. Verder goed de patronen lezen, dat kan soms fouten voorkomen (ja ik heb ervarig xD).
Tips voor het haken van jouw amigurumidag ontwerp!
Ga lekker aan de slag met je haaknaald en de leuke mini bolletjes van Yarn and colors! Ik heb een paar foto’s aan het patroon toegevoegd om wat dingen te verduidelijken. Kom je er toch niet uit? Schroom niet om een berichtje te plaatsen in de facebook Echtstudio amigurumidag groep. Er zijn een hoop lieve mensen die je kunnen helpen en ik zal er ook zijn om eventuele vragen ed te beantwoorden.
Het amigurumipaspoort van de wereldburger van Marieke Dissel:
Naam: Jorge
Kleur ogen: zwart
Lengte: 15 cm
Land van afkomst: Mexico
Taal: Spaans
Bijzonderheden: Jorge is helemaal weg van Mariachi bands en het liefst zou hij erin mee spelen!
Heel veel haakplezier!
Wil je nog meer patronen van Marieke uitproberen? Doe dan mee met de Amigurumidag give away van deze week en maak kans op maar liefst 2 boekjes van Marieke Dissel. Dierencupcakes haken en Feestpoppetjes haken! Laat je naam achter onder dit bericht of op Facebook en wie weet ben jij vrijdag 2 juni wel de gelukkige winnaar!
amigurumidag_giveaway_1