Een oranje feestje, daar hebben we nu al zin in! Voor Koningsdag mag een oranje outfit natuurlijk niet ontbreken. Is een complete garderobe in deze zonnige kleur je net even teveel dan is dit een superleuk en feestelijk accent; oranje boven voor hem en haar!

Samen stemmig voor de dag komen met een mooie sjaal in filetsteek met een gouden randje en een zeer toffe stropdas in een simpele haaksteek.

De weefsteek of granietsteek is inmiddels 1 van de populairste haaksteken in haakland! Het ritme van 1 losse en 1 vaste zorgt ervoor dat je deze steek bijna zonder na te denken kunt haken. Het resultaat is mooi strak en deze haaksteek is heel geschikt voor het haken van kleding. Nu denk je al snel aan een leuke omslagdoek, vestje of truitje voor “haar” maar hebben we nu een keer een feestelijk haakpatroon voor “hem” gemaakt.

Haak zelf een leuke stropdas in de weefsteek met dit gratis haakpatroon!

Haakpatroon toffe stropdas

benodigde materialen

1 bol oranje haakkatoen

haaknaald 2.5mm

stopnaald

Start met een ketting van 12 lossen, haak in de 4e losse vanaf de naald een vaste.

stropdas_2

*haak 1 losse en sla 1 losse over op de ketting, haak in de volgende losse een vaste*

stropdas_3

Herhaal * tot * tot het einde van de toer, je werk ziet er dan als volgt uit:

stropdas_5

Haak 2 keerlossen en draai het werk.

stropdas_6

Haak een vaste in de eerste opening tussen de vasten van de vorige toer (om de losse van de vorige toer).

stropdas_7

Haak een losse en haak een vaste in de volgende opening.

stropdas_8

herhaal dit tot het einde van de toer

stropdas_9

Haak door totdat de stropdas lang genoeg is en hecht af.

 

Koningsdag_closeup_das

Kijk eens hoe dit goed combineert met een feestelijke oranje sjaal in filet haakpatroon! Wij gebruikten hiervoor het patroon uit het boek Haken en Kleur, dit patroon is ook los verkrijgbaar op de website van byClaire. Voor 1 vrolijk sjaaltje zijn twee bollen byclaire cotton oranje nodig en 2 bollen sparkle goud!

 

koningsdag_sjaal_das_2

 

Wil je aan de slag, shop dan hier de materialen en haak zelf deze leuke oranje accessoires. Op Koningsdag is onze winkel in Alphen aan den Rijn geopend dus kom vooral gezellig langs om je creaties te laten zien! Op vertoon van je oranje creatie ontvang je namelijk 10% korting op je aankopen EN een gratis bolletje haakkatoen.

Ook leuk! Met 6 bollen oranje Yarn and Colors Epic haak je deze byclaire sjaal (rechts, patroon byclaire ton sur ton sjaal) en 4 bollen oranje byClaire cotton haak je deze luchtige sjaal op basis van het patroon van de gele boogjessjaal uit het boek Haken en kleur (links).

Koningsdag_omslagdoek

Veel haakplezier!