scheepjes-cal-2017
Bij sommige Crochet Alongs krijg je van de sneak peek alleen al zoveel zin om te beginnen! De Scheepjes CAL 2017 “Hygge” ontworpen door Kirsten Ballering van Haak Maar Raak is daar zeker 1 van!
‘Hygge’ (uitgesproken als ‘Hoe-ga’) is een Deens woord, wat gezelligheid betekent. Je kan het vast wel voor je zien: in een warme en knusse omgeving zijn, heerlijk relaxe op de bank haken of breien, lekker eten, je favoriete trui dragen, een kop warme thee drinken, samen zijn met vrienden om leuke herinneringen op te halen, het is allemaal Hygge.
Het patroon voor de prachtige shawl is geïnspireerd door traditionele Scandinavische designs en is versierd met zowel haakmotieven als kruissteken. De shawl krijgt een lengte van ongeveer 1.80m afhankelijk van hoe los of hoe vast je haakt. De breedte wordt 36 cm. Naar schatting heb je er wekelijks 5 tot 6 uur werk aan. Aangeraden wordt te haken met een 4.5 mm haaknaald, maar dit is persoonlijk. Door het maken van een proeflapje kom je er achter welke maat haaknaald je nodig hebt. Het wordt aangeraden om de shawl een voering te geven. Om dit mogelijk te maken is er een optionele week 14, waarin instructies voor de voering worden gegeven. Er zit geen voering in de kit, dus je kan een stofje naar keuze gebruiken.
De CAL start op woensdag 15 februari en zal 13 weken duren, met een optionele 14e week aan het einde. Iedere woensdagmiddag wordt een nieuw gedeelte van het patroon geplaatst als PDF bestand. De PDF bestanden worden ondersteund met video’s. Op deze manier is er genoeg gelegenheid om de CAL te kunnen volgen. De video’s worden gemaakt door blogster Esther bekend van It’s all in a Nutshell. De PDF bestanden zijn te downloaden via de Nederlandse en Internationale Facebookgroep en via scheepjes.com.
Voor deze CAL zijn 3 verschillende kits te koop, met ieder een eigen kleurthema:
Regenboog; een donkergrijze basiskleur waarop de sprankelende regenboogtinten prachtig uitkomen!
scheepjes_2017_sneak-peek-cal-rainbow_rscheepjes-cal-2017-rainbow
Pastel; zachte pasteltinten op een cremekleurige basiskleur.
scheepjes_2017_hygge_cal_pastel_300dpischeepjes-cal-2017-hygge-pastel
en Juweel; echt een juweeltje van een shawl! Met een chique uitstraling in mooi grijs met diepe accentkleuren.
scheepjes_2017_hygge_cal_jewel_300dpischeepjes-cal-2017-hygge-jewel
De pakketten zijn inclusief
 • 10 bollen Scheepjes Stone Washed (78% katoen, 22% acryl)
 • 11 bollen Scheepjes Catona 25 gram (100% katoen gemerceriseerd)
 • 1 postcard
 • 1 flyer
 • 1 Organza zakje met luxe accessoires:
  • 1 Hygge knoop
  • 1 zilverkleurige Eland bedel
  • 1 stekenmarkeerder in de vorm van een hartje
  • 1 borduurnaald
  • 2 houten ijskristallen
cal2017inhoud
Scheepjes CAL 2017 kits zijn te koop vanaf begin februari bij echtstudio en is nu al te reserveren via de website.
Profiteer nu! Vul de code “CAL2017HYGGE” in en wij sturen het pakket begin februari GRATIS naar je toe!
bestel-hier