Stel je eens voor; sfeervol kerstdineetje bij kaarslicht, mooi gedekte tafel, lekker wijntje en heerlijke hapjes en jij als stralend middelpunt met deze zelfgehaakte shrug!

Leuk toch?

De byclaire Sparkle is bij uitstek een garen om eens feestelijk uit te pakken en we hebben met dit heerlijke draadje deze shrug/bolero gehaakt.

Haak een lap van 50 x 80 cm en vouw deze dubbel. De zijkanten naai je dicht en je laat een opening vrij voor de armsgaten, langs deze opening kun je nog een randje stokjes haken voor extra afwerking.

Ook hebben wij langs de lange zijden nog 2 toeren stokjes gehaakt.

Voor deze afmeting zet je 138 lossen op met haaknaald 4mm (de ketting van lossen ook los opzetten en desgewenst een dikkere haaknaald gebruiken) en daarna haak je terug op de ketting met een stokje, dan een losse (een losse overslaan op de ketting van lossen) en dan weer een stokje. Dit herhaal je tot het einde van de toer. Vervolgens haak je 3 keerlossen en haak je weer een stokje, losse (losse van de vorige toer overslaan) en weer een stokje op het stokje van de vorige toer. Je krijgt nu een mooie “net” structuur.

In deze shrug zit 175 gram garen (3,5 bol byclaire Sparkle), het is ongeveer maat S/M.

De byclaire sparkle is er in heel veel mooie kleuren, dus we twijfelen of we dan toch nog een (echtstudio) roze shrug maken of een kerstgroene of een nachtblauwe….