es-flyer-haakactieuganda-148x210-v2

Deze haakdag is een initiatief van Therese, zij zal op de vingerpoppetjes haakdag aanwezig zijn om meer te vertellen over het goede doel. Maar we hebben haar als haakster van de week gevraagd om al iets meer over zichzelf te vertellen.

Wie is Therese?

Ik ben mondhygiënist (zelfs uitgeroepen tot Mondhygiënist van het jaar 2015/2016) en heb samen met 3 collega’s een eigen praktijk in Nieuwkoop, waar iedereen (ook zonder verwijzing) welkom is!uganda-2

1x per jaar doe ik tandheelkundig vrijwilligerswerk in Uganda. Een uit de hand gelopen hobby, zeg ik altijd. Reis en verblijf betaal ik zelf, het kost me vakantie dagen en dan ben ik gewoon 2 weken aan het werk…

Maar wat ik er voor terug krijg is onbetaalbaar! Kinderen zijn zo blij met de tandenborstel en de poetsinstructie die ze krijgen! En als je maanden kiespijn hebt omdat er geen tandarts is of omdat er geen geld is voor een behandeling, hoe gelukkig wordt je dan als je pijnlijke kies getrokken wordt!

Sinds wanneer haak je en hoe heb je het geleerd?

Ik heb als kind gehaakt en toen jaren niet, maar haak nu sinds kort weer. Vanwege de vinger-pop haakdag bij echtstudio op zaterdag 26 november wil ik natuurlijk ook zelf mijn steentje bijdragen….

Wat of wie is je inspiratiebron?

Haakvriendin Carine! Zij is zo enthousiast en gemotiveerd … dat stimuleert een mens echt om zelf ook een haaknaald te pakken en aan de slag te gaan…

Met welk garen haak je het liefst?

Scheepjesgaren.

Wat zijn jouw UFO’s (unfinished objects) op dit moment?

Persoonlijk heb ik geen haakprojecten liggen maar hopelijk veranderen er volgende week heel veel UFO’s in mooie vingerpoppetjes.

Wat zijn je haakambities?

Ooit een amigurumi van Dendennis maken…

Nog haak do en don’ts voor de beginnende haker?

Neem de tijd en ga niet verkrampt zitten haken…. geniet van de ontspanning die het geeft en natuurlijk van het super mooie resultaat! En haak met extra veel voldoening mee met het vinger-poppetjes project voor Stichting HUG op zaterdag 26 november. De Ugandese kinderen zullen er superblij mee zijn! uganda-1 uganda-3 uganda-4 uganda-6

Wij wensen Therese en haar collega’s heel veel succes toe met het goede werk en hopelijk kunnen zij met heel veel vingerpoppetjes weer richting Uganda!