Het zal jullie vast niet ontgaan zijn…maar tunisch haken is DE trend in haakland! Een heerlijke afwisseling op het gewone haken en wat kun je er toch supermooie creaties mee maken.

We haakten dit jaar al een snoepkussen met DMC Natura XL in de tunische “knitstitch”

tunisch-haken-dmc-natura-xl

En pakte de kleurwissel met deze combinatie ook heel goed uit voor een Byclaire softmix creatie!

tunisch-haken

Deze kussens zijn gehaakt met de tunische haaksteek “knitstitch”, de structuur lijkt op breien maar is dus tunisch gehaakt. Er zijn vele instructiefilms op youtube te vinden, zoek maar eens op “tunesian knitstitch” en je kunt direct aan de slag!

 

fullsizerender-1

Dit weekend hebben wij ons nieuwste project afgerond; een prachtige sjaal in tijdloos zwart wit, ook wel ZEBRA sjaal genoemd. Het patroon van deze sjaal (de byclaire ton sur ton sjaal) is te vinden op de site van www.byclaire.eu. Het verschil is dat wij de “knitstitch” hebben gebruikt en bij de byclaire ton sur ton sjaal is de “full stitch” gebruikt. Ook het meerderen en minderen werkt net even wat anders. Omdat dit in tekst lastig is om duidelijk uit te leggen hebben we een instructie video gemaakt.

bekijk-hier

In de zebra sjaal zitten 4 bollen byclaire softmix zwart en 4 bollen byclaire softmix wit en we hadden nog genoeg over om mooie kwastjes te maken aan de uiteinden. Deze sjaal valt soepeltjes om je heen, dit komt doordat we de haaknaald 10mm gebruikt hebben, hierdoor wordt het geheel lekker luchtig en komt de steek nog beter tot zijn recht.

De leuke gekleurde haaknaalden op de foto’s zijn van Knitpro Trendz, een acryl punt in diverse kleuren met de verbindingen die op alle verwisselbare Knitpro punten zitten. Voordeel is dat je de kabels dus op zowel breipunten als tunische haaknaalden van Knitpro kunt gebruiken. Met tunisch haakwerk kun je de haakpunt verlengen met de kabels zodat je een grote lap kunt haken zonder de beperking van de lengte van je tunische haaknaald. Vloerkleden, tweepersoonsdekens, het kan dus allemaal!

Wil je deze haaknaalden eens in het echt testen en ervaren? Kom dan gezellig langs in de winkel voor een demo! En mocht je liever onder begeleiding aan deze prachtige sjaal beginnen dan kun je gezellig aanschuiven bij 1 van onze leerzame workshops.

De keuze van de naam voor deze chique sjaal lijkt voor de hand liggend maar komt uit het creatieve brein van 1 van de dochters na het zien van deze foto….

zebra-sjaal

Duidelijk de achterkant van een zebra!

Wil jij ook eens tunisch gaan haken en aan zo’n mooie zebra sjaal beginnen? Klik hier voor het pakket en ga aan de slag!

bekijk-hier