007

Vandaag op 7 september wordt ontwerp nr 7 van de amigurumidag CAL bekend gemaakt! Lees voor je gaat haken nog even de tips door van de ontwerper. Heel veel haakplezier en we zijn weer heel benieuwd naar jullie creaties!

Voor iedereen die voor het eerst aanhaakt:

* het patroon is zonder afbeeldingen van het eindresultaat, dit is om het nog wat spannender te maken. Het eindresultaat zal na twee weken gepost worden, leuk om te zien of jouw creatie hier een beetje op lijkt!

* er zullen vast al snel foto’s te zien zijn van onderdelen of eindresultaten van ontwerp nr 6 op de facebook groep Amigurumidag, doe hier je voordeel mee! Wil je het voor jezelf nog even geheim houden dan kun je de meldingen van de groep uit zetten.

* help elkaar een beetje op de groep als iemand niet gelijk uit het patroon komt.

* wie zal dit ontwerp gemaakt hebben? Deel het op de groep en kijk of je medehakers er hetzelfde over denken.

* je kunt meedoen aan de amigurumidag prijsvraag! Lees hiervoor de spelregels door op de facebookgroep amigurumidag bij bestanden: AMIGURUMIDAG CAL PRIJSVRAAG.

 

TIPS van de ontwerper van dit patroon:

“Dit beestje wordt in het rond gehaakt, het is daarom handig om een stekenmarkeerder te gebruiken. Zoals de meeste haaksters/hakers ben ik ook niet dol op het in elkaar zetten van amigurumi’s daarom zijn de meeste onderdelen van dit figuurtje in 1 keer aan elkaar gehaakt. Mijn tip is daarom, probeer het vooral niet al lezend te ontcijferen, maar ga vooral hakend aan de slag om dit diertje vorm te geven.

Als je hetzelfde materiaal gebruikt als hieronder genoemd worden, wordt het beestje ongeveer 11cm hoog, wil je liever een groter of kleiner knuffeltje, dan kun je dikker of dunner materiaal gebruiken met bijpassende haaknaald.

Veel haakplezier en graag tot ziens op de amigurumidag 2016!

Ontwerper x”

Download hier het patroon van ontwerp nr 7