DSC_0948-e1461150872158

De geweldige bontgekleurde tas van ByClaire is jullie vast niet ontgaan! Claire heeft bij de lancering van de Sparkle ons allemaal verwend met een heerlijk patroon voor een Toffe Tas. Dit patroon is gratis te downloaden via de site www.byclaire.eu.

Wij gingen ook aan de slag maar gooiden het eens over een andere boeg…de ByClaire Softmix wit en marine bleken namelijk heel fijn te combineren met de Sparkle crème!

IMG_3777

Een maritieme look voor een Tijdloze Toffe Tas, zeer geschikt voor een dagje op het water, in de zeilboot, kek sloepje of stoere roeiboot. Maar natuurlijk ook strandproof, luchtig gehaakt tuniekje aan en je komt de zomer wel door.

DSC_0062

De afmeting van de ByClaire toffe tas hebben we aangehouden, een lap van circa 80 x 69 cm. 19 toeren met wit en 20 toeren met marine (dit is de start en eindkleur). De grootte van de lap kan variëren door de manier waarop je haakt, het kan dus zijn dat je een paar toeren meer of minder moet haken om deze afmeting te krijgen.

We hebben de volgende aanpassingen in de tas verwerkt:

– Steeds aan dezelfde kant begonnen met haken, dus niet heen en weer gehaakt. Dit geeft een mooie regelmatige structuur aan beide zijden van de lap.

– Na twee toeren Softmix een toer Sparkle met vasten haken, dus geen samengehaakte stokjes zoals vermeld in het patroon.

– Het hengsel is direct aan de tas gehaakt, maar kan uiteraard ook prima met een apart lapje zoals beschreven in het patroon van ByClaire.

– Uiteindelijk vonden we de “verkeerde” kant van de lap leuker dan dan de “goede” kant, maar smaken verschillen en beide zijden zien er echt heel mooi uit.

DSC_0067

Totaal aan materialen:

5 bollen ByClaire Softmix wit

6 bollen ByClaire Softmix marine

1 bol Sparkle creme

Bamboe tashengsels Prym 22cm diameter

ByCaire fabrics marine stippeltje

We hebben het overzichtelijk in de website gezet dus mocht je zelf een Toffe Tas willen maken in ByClaire look of marine look dan kun je snel aan de slag! We zijn heel benieuwd naar jullie Toffe Tassen!