granny blokspanner

Een mooi haakhulpje; de granny blokspanner! Ideaal voor het gelijkmatig opspannen van gehaakte granny squares of andere vormen. Zodat alle vierkantjes precies gelijk worden en je deken er superstrak uit ziet.

Een granny blokspanner bestaat uit een houten basis met gaatjes op gelijke afstand waar je pinnen in kunt draaien. Op deze pinnen schuif je de granny squares, door de vele gaatjes is het ook mogelijk om andere vormen op te spannen. Het haakwerk kun je een beetje bevochtigen met een plantenspuit en vervolgens laat je het volledig droog worden. Daarna schuif je de granny squares weer van de pinnen af en heb je geweldige vierkantjes van dezelfde afmeting.

scheepjes blockingboard

Probeer het zelf of kom het eens in het echt bekijken bij onze winkel in Alphen aan den Rijn.

granny blokspanner uitleg