Per 1 januari 2016 is er bij winkels een verbod op gratis plastic tasjes met als doel om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen. Een goede ontwikkeling vinden wij aangezien we al veel plastic afval hebben los van deze tasjes.

Alle bollen wol worden per 10 of 20 stuks aangeleverd vanuit de leverancier in een plastic verpakking. Na een rondje winkel bijvullen en een dag bestellingen verwerken is het indrukwekkend hoeveel plastic daar vanaf komt. Bij echtstudio hebben we er daarom voor gekozen om bij een online bestelling de bollen wol niet extra te verpakken of in plastic te vacumeren. Afval wordt gescheiden en plastic wordt opgehaald voor recycling, papier wordt opgehaald door basisschool De Windroos in Alphen aan den Rijn waar de school weer een vergoeding voor ontvangt. In de winkel kan er vanaf deze week een papieren tas aangeschaft worden voor een klein bedrag.

We zien veel bezoekers in de winkel al met een eigen tas en zoals het hoort bij echte haaksterren, vaak ook een eigen gehaakte tas! Via internet zijn de leukste tassenpatronen te vinden en ook op onze site hebben we een paar toppers online staan. Deze patronen zijn ook nog eens gratis te downloaden:

ptt posttas

ptt posttas

 

mollie flower tas

mollie flower tas

de lusjestas

lusjes tas denim

 

nieuw: de granny square tas!

granny square tas met logo

 

en voor de haakfans met wat minder tijd; de kant en klare byclaire shopper!

 

byclaire_shopper_1_

 

 

Mogelijkheden genoeg om op een creatieve manier milieubewust te komen shoppen. Wij zijn uiteraard ook benieuwd naar jullie plastic besparende suggesties! Een leuke link voor een tasjes haakpatroon is natuurlijk ook welkom.