CAL-colors-avatar

Deze keer aandacht voor 2 haaksterren! Marlisa en Kayleigh vormen samen de Kneuterclub en in deze blog vertellen zij er alles over. Zij hebben een pracht van een deken ontworpen in heerlijke regenboogkleuren; The Rainbow Blanket. Per 1 februari gaan ze de uitdaging aan en willen ze graag met jullie starten met een Crochet Along om deze kleurige deken te gaan haken.

dekneuterclublogo2

Lees hier meer over deze creatieve dames:

Wie zijn Marlisa en Kayleigh (en wat is de Kneuterclub)
Wij zijn al jaren goede vriendinnen en samen inspireren we elkaar tot veel creatieve uitspattingen! Twee jaar geleden waren we op een festival aan het hangen en wat creaties aan het maken met draadjes op een picknickkleed. Prompt kwamen er allemaal mensen gezellig bij ons zitten om ook te haken, knopen of gewoon kletsen. Hierdoor kwamen we op het idee om onze creatieve ideeën met een groter publiek te delen. Met name zijn we geïnteresseerd in  hergebruik van materialen. We merkten dat er veel behoefte is aan een plaats om deze ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden, dus toen zijn we begonnen met de Kneuterclub!

Sinds wanneer haak je en hoe heb je het geleerd?
Kayleigh
:
ik heb het als kind wel van mijn moeder geleerd en toen een hele tijd niet meer gedaan. De laatste tijd ben ik het weer op gaan pakken toen Marlisa er zo mee bezig ging. Ook heb ik door mijn werk in het Archeon geleerd om te naaldbinden, wat ik ook erg leuk vind en mooie dingen mee heb gemaakt.

Marlisa: ik heb me altijd al erg aangetrokken gevoeld tot kleur en begon als kind met het knopen van kleurige armbandjes. Er zijn veel creatieve mensen in mijn omgeving, zoals mijnoma’s en mijn moeder, die ook vaak bezig waren met breien. Naast mijn opleiding tot beeldend kunstenaar ging ik op zoek naar een relaxte manier om met het creëeren bezig te zijn. Een jaar of 4 geleden ben ik op zoek gegaan naar tutorials en filmpjea op internet en ontdekte dat haken mij heel goed lag. Met een paar steken kun je allerlei vormen manipuleren en dat vind ik echt zo geweldig! Inmiddels heb ik ook andere mensen op weg mogen helpen met haken!

Wat of wie is je inspiratiebron?

Marlisa: Het grootste gedeelte van mijn inspiratie komt uit de natuur. Elk seizoen komen er weer andere kleuren naar voren in de natuur en ik wil me altijd graag omhullen met die kleuren, want dan krijg ik meer het gevoel dat ik er een deel van uit maak. Zo kwam ik ook op het idee om kleding te gaan ontwerpen en uiteindelijk ook de Rainbow Blanket!
Verder gebruiken we samen Pinterest veel om elkaar te inspireren :).
Kayleigh: ik kom vaak bepaalde dingen om me heen tegen van professionals en denk dan: ‘Oh wat gaaf, dat wil ik ook maken. Die materialen kan ik ook aan komen…’ En dan ga ik aan de gang met bedenken hoe dat dan zou kunnen en gewoon aan de slag!

Met welk garen haak je het liefst?
Marlisa:
voor warme zachte projecten is mijn all time favorite Stylecraft Special DK, omdat het mooi blijft als je het wast of droogt, goed uit te halen is als je een fout maakt, het garen heerlijk zacht en warm is én ze een heel groot kleurenaanbod hebben.

Kayleigh: Ik heb geen speciaal merk wat ik prefereer, ik vind het echter heel fijn werken met lontwol, of garen wat niet getwijnd is. Echt heel mooie dingen kun je daarmee maken, in allerlei stijlen. Ook voor naaldbinden werk ik daar graag mee, geeft het een mooie authentieke uitstraling en is lekker warm :) 

Wat zijn jouw UFO’s (unfinished objects) op dit moment?
Kayleigh: 
Oeh, een hele lijst, maar de belangrijkste: een ‘ontdekboekje’ voor mijn zoontje, met ritsen, veters, klittenband en allerlei verschillende materialen. En een kadootje voor Marlisa, maar wat dat is zeg ik nog niet ;) Binnenkort komt er een blogpost op De Kneuterclub aan waarin ik bijvoorbeeld uitleg hoe je van oude cd hoesjes glas-in-lood decoraties kunt maken!

Marlisa: ik heb een ronde mandala deken aangepast met een gat in het midden, zodat het een lekkere ponchodeken voor op de bank kan zijn. Die moet ik nog af maken! En ik heb een faun knuffeltje liggen die ik bijna af heb. Verder natuurlijk de Rainbow Blanket CAL! Die is nu voor de helft af (5 breed in plaats van 10 breed), maar daar ga ik mee verder vanaf 1 februari, samen met andere mensen die gezellig mee willen doen!

Wat zijn je haakambities?
Marlisa:
Het lijkt ons echt onwijs tof om te zien hoe andere mensen onze ideeën uitwerken. Zo begint binnenkort natuurlijk de Crochet-ALong van de Rainbow Blanket, en ik heb op de speciale faceboekgroep waarin mensen hun voortgang kunnen laten zien, al gezien dat mensen soms een andere kleurencombinatie hebben gekozen. Wij willen met de Kneuterclub bereiken dat mensen geïnspireerd mooie (recycle) dingen maken en hier zelf ook blij mee zijn! Niets leuker dan dingen zelf maken :).

Kayleigh: Qua haken/draadjeswerk zou ik heel graag willen leren ‘freestylen’, dat je allerlei steken combineert tot iets heel gaafs. Daarvoor moet ik gewoon meer meters maken. 
Qua creatief werk: dat ik op termijn in staat ben om nagenoeg alle cadeautjes en versiering/aankleding voor m’n eigen huis zelf kan maken.

Nog haak do en don’ts voor de beginnende haker?
Marlisa:
Ik zie vaak dat mensen enthousiast garen kopen en dan niet weten wat ze er mee moeten maken. Garen kopen is echt verslavend, maar het is misschien nog wel leuker om de juiste wol te zoeken bij een project dat je wilt maken! En wees ook niet bang om wat gewaagdere kleuren met rustige kleuren te combineren! Leg gewoon wat bollen bij elkaar en speel hier mee. En als je echt geen inspiratie hebt: kijk naar dingen waar je blij van wordt. Ik word blij van regenbogen, bloemen, vers gemaaid gras, een zonsondergang… Genoeg kleur om je heen :).

En als je een beginner bent: ik kan erg aanraden om zowel platte voorwerpen zoals dekentjes, als ook voorwerpen als knuffeltjes te haken om te oefenen met het meerderen en minderen en wat dat doet met de vorm van je haakwerk. Daardoor krijg je heel snel een begrip van het haken en kun je binnen no time allerlei patronen zelf bedenken!
Nog een do: probeer zowel de Nederlandse als de Amerikaanse haaktermen te leren. Je hebt dan toegang tot veel meer patronen!
Kayleigh: Do: veel oefenlapjes maken, veel vragen stellen aan meer gevorderde hakers, veel tutorials en werkbeschrijvingen opzoeken. Love the process. Laat je inspireren door wat je mooi vindt. Don’t: denken “Dat gaat mij nooit lukken”. Eisen van jezelf dat het gelijk of in 1 keer perfect wordt. Te weinig tijd nemen voor een project.

Bedankt dames voor deze enthousiaste introductie! Houd de website in de gaten want je kunt ze uiteraard een keer in het echt ontmoeten bij ons in de winkel. Wij wensen Marlisa en Kayleigh heel veel succes en plezier toe met deze Crochet Along.

Wil je ook meedoen? Kijk dan op de echtstudio website voor het pakket, nu 14 bollen voor een aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie en vragen over de CAL Rainbow blanket en de Kneuterclub kun je terecht op de website van de Kleuterclub. of meld je aan bij de Facebook groep CAL Regenboogdeken door de Kneuterclub.

 

 

CALrainbowblanket-poster3

IMG_2987 kopie