kol_byclaire_softmix_ribbelsteek

Na alle beursdrukte werd het tijd voor een relaxed projectje, even ontspannen met een simpele haaksteek. We vonden deze steek op internet via deze link, het is een kwestie van halve stokjes haken en even goed kijken waar je in moet steken. Niet in de achterste lus van de ‘v’ maar aan de voorkant van het werk zie je nog een lusje zitten en daar haak je het halve stokje in. Zo ontstaat een structuur die op het eerste gezicht lijkt op mooi breiwerk!

Wij haakten met 3 bollen byclaire softmix  een heerlijke comfortabele kol, warm maar niet kriebelig of benauwd dus ook prima in huis te dragen.

Werkwijze: haak 35 lossen (incl 2 keerlossen) met haaknaald 6,5mm (losjes haken), haak terug op de ketting van lossen met halve stokjes. Herhaal dit 45 toeren en maak de lap met beide uiteinden aan elkaar vast door het vast te naaien of te haken met halve vasten, net wat je zelf het mooist vindt.

Langs beide zijden kun je nog een randje vasten haken voor de afwerking. Als je dit niet doet blijven de zijkanten elastisch waardoor de kol ook wel weer mooi valt als je het om doet.IMG_2304

Een prima tussendoor project!

Heel veel haakplezier!