Naast alle prachtige creaties die elke week weer van de pennen afkomen bij onze wekelijkse haak in wordt er ook veel aandacht besteed aan haken voor goede doelen. Op 27 juni hebben de dames van de echtstudio haak in een start gemaakt met het haken van een kleurige granny square deken voor Stichting Hartendekens.

IMG_1344

Xandra Buis, Sandra Verheul en Samira van der Wal zijn de drijvende krachten achter deze stichting: Hartendekens biedt kinderen met een ernstige ziekte, een ernstige beperking of kinderen die recent een gezinslid hebben verloren of gaan verliezen geheel kosteloos een Hartendeken aan om een stukje liefde, warmte en troost te bieden in een moeilijke tijd. De kracht van Hartendekens ligt in het feit dat de dekens samengesteld worden met granny’s van vele verschillende haaksters. Hierdoor wordt elke deken uniek!

Het garen kopen en verzenden van de granny’s nemen de leden voor eigen rekening. Voor de verzending van de dekens worden er speciale veilingdekens gemaakt (van granny’s die niet aan de gestelde voorwaarden voor een hartendeken voldoen) de opbrengst hiervan en donaties gaan in de verzendpot, zodat de Hartendekens kosteloos verzonden kunnen worden.

Een mooi doel waar de dames van de echtstudio haak in graag voor aan de slag gingen. In de loop van de weken hebben we de deken zien groeien en is er een prachtige “foute” deken ontstaan, volledig gehaakt met Stylecraft special dk en de afmeting is 140 x 170cm! Met speciale dank aan haakSTER Marianne voor de finishing touch. Het aan elkaar zetten van de granny squares is zoals we allemaal wel weten, een tijdrovende klus.

Deze echtstudio “foute” deken wordt geveild, de opbrengst gaat in de verzendpot. Dus gaat je hart sneller kloppen van deze unieke deken? Neem dan contact op met stichting Hartendekens en doe een mooi bod!

IMG_1349  IMG_1351 11838907_520712844748534_4812838918840533250_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook de stichting Hartendekens steunen door granny’s te haken , door een donatie te doen of op een andere manier? Neem dan even een kijkje op de facebookgroep Hartendekens of op de website www.hartendekens.nl .

Flyer Hartendekens 2015