Ook al ben je misschien een die hard haakfan, deze mooie ingebreide creaties zullen je vast niet ontgaan zijn.

fair isle 3

fair isle 4

De meest kunstige werkjes zie je voorbij komen in prachtige kleuren en verfijnde patroontjes. Deze techniek staat bekend onder de naam Fair Isle breien.

“De Fair Isle breitechniek is vernoemd naar Fair Isle, een klein eiland in het noorden van Schotland. Fair Isle valt onder de Shetland eilanden.

Kenmerken van de Fair Isle breitechniek zijn:
er wordt in het rond gebreid op rondbreinaalden of breinaalden zonder kop;
er wordt alleen recht gebreid, zodat je altijd zicht hebt op het patroon;
er wordt met 2 kleuren gebreid, een basiskleur en een patroonkleur;
er wordt gebruik gemaakt van knipbiezen

Fair-Isle patronen zien er heel kleurrijk uit, maar in elke toer worden maar 2 kleuren gebruikt; een basiskleur en een patroonkleur. Tijdens het breien kunnen de kleuren in het midden van de knipbies gewisseld worden.”

Deze informatie hebben we van de website van Wieke van Keulen, een haakSTER en breiSTER die alle denkbare handwerktechnieken in de vingers lijkt te hebben. Op haar website vind je de mooiste patronen en de foto’s van haar kleurrijke creaties zijn heel inspirerend. Wij zijn dan ook heel blij  met haar komst naar onze studio op zaterdag 20 juni! Van 13.30 – 15.30 uur geeft zij een workshop Fair Isle breien.

Ben je een breister met ervaring en lijkt het je leuk om de Fair Isle techniek te leren? Geef je dan op via info@echtstudio.nl onder vermelding van workshop Fair Isle.

Fair isle breien wieke

 

Kosten voor de workshop; € 35 p.p. inclusief rondbreinaald en 2 mooie bollen ijslandse wol, kleur naar keuze.

We zien je graag op 20 juni!

faire isle 3

fair isle 2