IMG_0942

Voor de liefhebbers van het fijne haak en breiwerk is Venne katoen wel een musthave! Het is een 100% katoen, gemerceriseerd dus een prachtig glansje, supersterk en verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren. Venne garen worden gebruikt in weefprojecten, bij kantklossen, miniatuurbreien en je kunt er prachtig mee haken. Gebruik hiervoor naald 0,75mm tot 1,00mm voor superfijn kantachtig haakwerk. De Venne katoen gebruiken wij ook voor de Colortwist, hierin worden 5 draadjes Venne katoen samengedraaid tot 1 prachtige bol met kleurenverloop.

colortwist sfeer

De Nm-aanduiding bij de Venne katoen Nm34/2 is een nummer metrische aanduiding om de sterkte/dikte van garens aan te duiden. Het getal voor de streep geeft het aantal meters aan die er in een kilo garen zit. Het getal achter de streep geeft de opbouw van het draadje aan. In dit geval is de draad getwijnd en bestaat uit 2 draden. Dus 34/2 = 34.000 meter per kilo –> maar bestaat uit 2 draden dus: 34.000 : 2 =17.000 meter in een kilo. De Venne garens zijn van een zeer hoge kwaliteit; een mooi bewijs zijn de wapenkleden die in de Ridderzaal hangt van ieder provincie. Deze kleden zijn door het Textielmuseum te Tilburg geweven met Venne garens. Ze wilden graag een garen dat de expressie van de kleden goed tot zijn recht deed komen en hebben gekozen voor deze gemerceriseerde/gegaseerde katoen vanwege de sterkte en de mooie glans. TNO heeft voor dit project de Venne katoen positief getest op kleur- en lichtechtheid, sterkte en pluizigheid.

Als je ook aan de slag wilt met dit garen is het raadzaam om eerst een stalenkaart van Venne te bestellen, de kleuren kun je dan in het echt bekijken en alvast de mooiste combinaties maken. Uiteraard zijn de garens ook in onze winkel in het echt te zien en kun je direct uittesten of dit fijne werk ook iets voor jou is.

 

venne