We zijn heel trots op onze nieuwe collectie en nog wel “handmade” in onze studio! De colortwist bollen zijn in de winkel al een tijdje een hit, niemand lijkt deze snoepjes te kunnen weerstaan.

Het is een 5-draads katoenen garen met prachtige kleurverlopen, de kleurcombinaties zijn echt eindeloos. Het beste kun je deze kleurenpracht bekijken in het echt bij echtstudio!

Helaas is dit niet voor iedereen om de hoek en daarom zetten we nu regelmatig ook een kleine collectie online.

De colortwist kan gehaakt worden met haaknaald 4 tot 5mm, dit is geheel afhankelijk van persoonlijke smaak en gebruikt patroon. De looplengte van de colortwist is circa 825 meter en hiervan kan een omslagdoek gehaakt worden. Aangezien de draad heel los gewikkeld is, is het van belang om nauwkeurig te haken om splijten te voorkomen. Enige haakervaring is voor deze draad wel van belang.

Met 1 bol colortwist en het haakpatroon van de southbay sjaal (dit is geen echtstudio patroon maar een patroon dat op internet gratis beschikbaar is) maken wij een driehoekige lap van circa 115 cm x 165cm x 115 cm, gehaakt met haaknaald 5mm. Dit is de afmeting na het opspannen.

Na het haken hebben wij de omslagdoek opgespannen/geblocked door het nat te maken en met pins op een blokmat (dit kan ook op foam speelletters, een yogamatje of een matras) op te spannen en te laten drogen. Hierdoor wordt het haakwerk regelmatiger.

Aangezien de draad heel los gewikkeld is, is het van belang om nauwkeurig te haken om splijten te voorkomen. Enige haakervaring is voor deze draad wel van belang.

De colortwist bol kan zowel vanuit de binnenkant als vanaf de buitenkant afgewikkeld worden, hierdoor kun je zelf bepalen hoe je het kleurverloop wilt hebben.

Kijk hier voor de online collectie of kom eens langs in de winkel in Alphen aan den Rijn om de colortwist collectie in het echt te zien.