Alpaca wol komt van de alpaca, familie van de lama. De vacht van de alpaca’s is van een hoogwaardige wolsoort die sterker, warmer en lichter is dan de wol van schapen.

Alpacawol is er in 22 natuurlijke tinten dus het verven is in bepaalde kleuren is vaak niet eens nodig. De vezelstructuur is extreem fijn en elastisch, het isoleert 30% meer warmte dan merino wol en voelt heel zacht en luxe aan. Daarom is het ook zeer geschikt om te verwerken in kleding maar kun je er gerust ook een knuffelige amigurumi van haken!

Tot zover het informatieve blokje…nu de praktijk:

Wat vinden jullie hiervan?

Het begin van een geweldig hexagon kleed in een heerlijk kleurenpalet uit de DROPS Alpaca serie!

Sandra van het echtstudio elite haakteam is met een patroon van haakster Lucy van Attic24  aan de gang gegaan en zie hier haar eerste meters.

De volgende kleuren zijn gebruikt: 2110/0302/2917/4050/4400/5575/2918/2919.

De toeren zijn random gehaakt, er zit geen vaste volgorde in, gewoon lekker combineren en per toer bekijken waar je zin in hebt. En eigenlijk komt het elke keer weer tot een pracht van een hexagon.

Dit garen moet je eigenlijk een keer in je handen gehad hebben, kom daarom eens gezellig langs in onze winkel om al deze mooie kleuren in het echt te zien, uiteraard kun je dan gelijk even een stukje ermee haken of breien en ook die mooie hexagondeken in wording bekijken.

Ook leuk;

de DROPS Alpaca is in prijs verlaagd tot aan het eind van het jaar van € 3,25 voor slechts € 2,65!