We hebben het er maar druk mee gehad dit weekend: garen van gerecycled denim! Er zijn bij het grote kleurassortiment van Drops Paris namelijk 4 fijne kleuren bijgekomen in stoere jeanstinten;

 Maak kennis met Light Wash, Light Blue, Spray Blue en Dark Wash
nu tijdens de Drops Supersale slechts € 1,05 per bol!

Dit is een 100% katoengaren net zoals de bekende Drops Paris, de draden zijn wel wat grover en splijten wat sneller, nauwkeurig haken is dus wel vereist.
Deze mooie bollen konden we natuurlijk niet zo laten liggen….
Allereest een granny square gehaakt en al heel tevreden met het resultaat!
en hoe zou zo’n granny stripe nu uitpakken?

Maar het meest enthousiast waren we toch wel over deze creatie; een stoer en toch sjiek portemonneetje gehaakt met de puff stitch. En niet geheel onbelangrijk: eenvoudig te haken!
Kennis van de puff stitch en magic loop is wel een vereiste, hiervoor kun je via youtube diverse filmpjes vinden. De puff stitch is ook uitgelegd in ons filmpje van de mollie flower; let op, bij het portemonneetje wordt alleen de puff stitch gebruikt en zijn de ketting van lossen niet nodig zoals bij de bloemblaadjes van de mollie flower.

patroon:
haaknaald 4mm
begin met een magic loop en haak hierin de 1e toer
1e toer: 6 x puff stitch
2e toer: 12 x puff stitch (dus tussen ieder steek, 2 steken)
3e toer: 18 x puff stitch (dus tussen iedere 2 steek, 2 steken)
4e toer: een halve toer haken, 2 x 2 puff stitch, dan een steek 1 x puff stitch, 2 x 2 x puff stitch, 1 x puff stitch, 2 x 2 puff stitch dus in totaal heb je een halve cirkel gehaakt met in totaal 14 puff stitches.
Maak 2 van deze delen en haak de onderkanten aan elkaar met een toer vasten. De bovenkanten zijn mooi afgerond en passen in de beugels, naai deze vast met bijvoorbeeld catania katoengaren in dezelfde tint.  De drops paris garis is minder geschikt om mee vast te naaien aangezien deze net iets te dik is om door de gaatjes heen te krijgen.
De leuke beugels zijn al te koop in de winkel in Alphen aan den Rijn en komen binnenkort online en de webshop! Reserveren is mogelijk via info@echtstudio.nl