Na alle haaksterren is het tijd om een opkomende breister in het zonnetje te zetten; meet Elma van This is Suzy designs. Sinds kort is onze studio nog gezelliger geworden met 3 van haar ontwerpen;

Suzy
Suzy beer
en Monkey
Voor iedereen die naast het haken eens de breipennen wil proberen zijn deze 3 patronen vanaf nu te koop in de webshop. Vooral het patroon van Monkey is voor de beginnende breier goed te doen.

Lees meer over Elma in ons interview en kom haar creaties eens live bekijken in de winkel

Wie is Elma?
Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriend en 2 kinderen (Hidde van 6 en Bente van 4). Ik ben Styliste en voor mijn werk en in mijn vrije tijd ben ik altijd creatief bezig.

Sinds wanneer brei je en hoe heb je het geleerd?
Ik heb vroeger als klein meisje leren breien en haken van mijn moeder. Ik was als kind altijd al aan het knutselen; breien, haken, naaien, borduren, knippen, plakken en verven. Na mijn studie aan het Amsterdam Fashio Institute heb ik een paar weinig gedaan maar toen ik zwanger was van mijn eerste kindje ben ik weer begonnen. 5 jaar geleden ongeveer ben ik begonnen met amigurumi haken en ongeveer 2 jaar geleden ben ik overgestapt op breien. Al mijn knuffels brei ik in het rond. Nieuwe steken of technieken zoek ik op youtube.

Wat of wie is je inspiratiebron?
Ik doe veel inspiratie op internet op, maar ook mijn kinderen zijn een grote bron van inspiratie. Ook ontstaan ideeën bij nieuwe wol, zo maakte ik het patroon van Monkey na het zien van de nieuwe Scheepjes Stone Washed.

Met welk garen brei je het liefst?
Ik werk graag met (grotendeels) natuurlijke garens en hou van melange effecten. Wol moet niet prikken, dan willen mijn kinderen er niet mee kroelen.

Wat zijn jouw UFO’s op dit moment?
Ik werk op dit moment aan een patroon voor een konijn. Ik werk altijd maar aan 1 ding tegelijk. Pas als een project af is “mag” ik aan wat nieuws beginnen.

Wat zijn je breiambities?
Ik hoop nog veel nieuwe breipatronen te maken en hoop dat ook andere breister/haaksters enthousiast zijn over mijn patronen. Er zijn een hoop amigurumi haaksters en minder breisters, het patroon van Monkey is een relatief makkelijk breiproject met weinig verschillende technieken/steken. Dit is denk ik een goed patroon om met het rondbreien te beginnen.

Nog brei do en don’ts voor de beginnende breiers?
Begin met een klein project, op die manier heb je snel resultaat. Ook zul je zien dat je snel vooruit gaat, je werk wordt steeds trakker en gelijkmatiger. Als je een nieuwe steek tegenkomt, schrik dan niet, maar kijk op youtube. Hier zijn heel veel duidelijke filmpjes te vinden om de haak en breitechnieken onder de knie te krijgen.