Onze palletbank in de winkel staat er ineens supertrendy bij, dit heerlijke kussen is sinds kort in onze studio te bewonderen. HaakSTER Maaike (ook bekend van de Candy blanket) is aan de slag gegaan met de Stylecraft Special Chunky en heeft een kunstig haakwerkje afgeleverd.

De chevron haaksteek is een fijn patroon die eenvoudig te haken is, over het algemeen zie je deze uitgevoerd in stokjes, bij dit kussen zijn er vasten gebruikt voor een extra stoer effect. Het patroon komt van de blog Meet me at Mike’s. Hier staat met foto’s heel duidelijk uitgelegd hoe je deze steek kunt haken. Let wel op; er staat DC aangegeven, hiermee worden vasten bedoeld.

Voor het Chunky Chevron kussen zijn er 220 lossen opgezet met haaknaald 6mm en de Stylecraft Special Chunky in de volgende kleuren:

2 x aspen
1 x camel
1 x cream
1 x lipstick
1 x midnight
1x lavender

Je haakt een langwerpige lap van circa 100 cm bij 50 cm en deze vouw je dubbel. Vervolgens naai je de zijkant, boven en onderkant dicht. Wij hebben binnenkussens van 50 x 50 cm van de Leen Bakker gebruikt als vulling. Deze zijn een beetje plat en dun, dus we hebben er 2 ingedaan hierdoor wordt het kussen lekker vol en bol, inderdaad CHUNKY!!

de chunky chevron staat trouwens ook heel erg fijn op ons eigen loungebankje in de tuin….we genieten er dit weekend even van en zullen het kussen dan echt weer in de winkel leggen! 
Bedankt weer Maaike! Benieuwd naar je volgende haakcreatie…