Ze hangen eigenlijk steeds een beetje in de weg op ons haaknaaldenrek in de studio, beetje weggedoken dan aan de zijkant dan weer onderaan om plaats te maken voor die ultra hippe, kleurrijke en o zo ergonomische haaknaalden van clover en knitpro.

Het zijn de grijze muisjes van onze haaknaalden collectie; de tunische haaknaald, mede door de kleur (jawel degelijk grijs) vallen ze niet zo op en het is ook nog niet bij alle haaksterren bekend wat voor een leuke creaties je er eigenlijk mee kunt maken.

Dit weekend hebben we ze in een opwelling in ons haakmandje gedaan en meegenomen naar huis, er lag nog een berg drops paris katoen op een bestemming te wachten dus we zagen mogelijkheden.

En het resultaat valt zeker niet tegen! 

Sterker nog, we konden maar moeilijk dit grijze muisje wegleggen, het tunisch haken zorgt voor een mooie regelmatige structuur, de kleurovergangen zijn fantastisch strak en het is ook nog een supersimpel om te doen!

Heel toevallig zagen we op facebook dat die ultra hippe en kleurrijke Matt van According to matt blogspot ook aan het tunisch haken was geslagen, deze combinatie gaan we uiteraard ook nog een keer proberen.

bron; https://www.facebook.com/pages/accordingtomattblogspotcom/190648424353420
Wil je ook eens aan de slag met tunisch haken?

Onderstaand wat youtube filmpjes:

opzetten en tunisch haken de basis
wisselen van kleur