Druk aan de slag met onze winkel in kleurrijke sferen te brengen; as zaterdag komen Saskia en Claire van het boek Haken en kleur voor een signeersessie dus daar trekken we natuurlijk alles voor uit de kast!

Deze vrolijke kerststerren hebben we dit weekend gehaakt, lekker eenvoudig patroontje met geweldig resultaat. Hiervoor hebben we lammy hawai gebruikt in de kleuren van het snoepkussen uit het boek Haken en kleur.

Patroon:

Maak een magische ring en haak hierin de 1e toer of haak een ketting van 4 lossen, maak hiervan een cirkel en haak in deze cirkel toer 1.

Toer 1: haak 5 vasten in de ring
Toer 2: haak 2 vasten in iedere vaste (=10) en sluit af met een halve vaste in de eerste vaste van de toer.
Sterpunt:
Haak 5 lossen. Haak terug op de ketting: in de 2e losse vanaf de naald haak je een halve vaste. In de 3e losse haak je een vaste. In de 4e en 5e losse haak je een stokje. Steek nu de haaknaald in de 3e vaste van toer 2 en maak de sterpunt vast aan toer 2 met een halve vaste.

Herhaal dit nog vier maal tot er 5 sterpunten zijn ontstaan. Zet de laatste sterpunt vast in de 10e vaste van toer 2.

Haak een afwerk rand rond de sterpunten; haak 5 vasten aan de ene zijde van de punt, haak 5 vasten aan de andere zijde van de punt, hecht af en de ster is klaar!

Met lammy hawai, haaknaald 4,0mm wordt de ster circa 8cm (van punt tot punt)

Benieuwd hoe ze zo in de boom hangen? Kom dan vooral deze week even langs in onze studio en in ieder geval as zaterdag van 12-15 uur bij de signeersessie van Saskia en Claire!