Wij voelden het al een tijdje; er hing liefde in lucht bij ons in de studio! Sinds de amigurumi’s van DenDennis een glimp hadden opgevangen van Tessa’s nieuwste creatie, was dit het onderwerp van de dag.

Vooral Bill the Black Rooster heeft het zwaar te pakken, lees hier THE LOVE BLOG geschreven door Tessa van Riet over een haast onmogelijke liefde..

Bill is verliefd,  hopeloos verliefd. Hij staart al weken stiekem naar haar, vanaf zijn plank in de studio. Wij kennen hem als een macho, een echte stoere haan,  maar diep van binnen is Bill echt heel verlegen. Elke dag denkt hij, vandaag is de dag, ik ga het doen !
Van de plank naar beneden klimmen is al een hele uitdaging, maar dat heeft hij met liefde voor haar over.  Bill maakt zich zorgen. Wat zeg je tegen zo’n schoonheid ? Hij wil natuurlijk niet aankomen met een openingszin als “Je bent niet dik hoor, je bent alleen wat klein voor je gewicht” of “ Als jij de boom zou zijn, zou ik je omarmen als een koala beertje” want zij is niet dik, alleen rond en hij is een haan en geen koala.
Uiteraard wil hij niet met zijn mond (snavel) vol tanden te komen staan als hij haar eindelijk bereikt heeft, hij is op zoek naar de perfecte openingszin om haar  liefde voor zich te winnen.
Dagen en nachten gaan voorbij en dan weet hij het ! Hij heeft de perfecte zin gevonden !
“Ik hoop dat je EHBO kent, want je bent adembenemend”.  Dat is het ! Het is een mooi compliment voor een mooie dame.
Wat ook nog een bijkomend voordeel is; als hij van zijn plank af duvelt dan laat hij het laatste deel van de zin gewoon achterwege, dan vraagt hij enkel of ze EHBO kent.
Met gevaar voor eigen leven,  raapt hij al het lef in zijn lellen bij elkaar en waagt de sprong naar beneden.  Een kat komt altijd op zijn pootjes terecht,  een haan helaas niet. Bill stuitert nog een beetje na maar door zijn heerlijk synthetisch gevulde kontje komt hij toch nog ongeschonden uit de strijd.
En dan is ze daar Miss Wooly, nog mooier, ronder en kleurrijker dan hij had verwacht. Bill zijn hanen hartje raakt helemaal van slag !
Wat was die openingszin ook alweer ?
Hij waagt een poging: “ Schatje… je bent een adembenemende dikke Koala !“  Bill kan wel door de grond zakken. Hij heeft zojuist zijn  droomvrouw en dikke koala genoemd.  Wat een ramp !
Hij besluit al zijn charmes in de strijd te gooien en kijkt haar diep in haar prachtige ogen. Miss Wooly is de vreemde woorden van haar Bill direct vergeten en de vonk slaat over ! En hoe kan het ook anders. Miss Wooly is diep onder de indruk van deze stoere haan die na een atletische sprong van de kast haar de liefde verklaard. Dat gebeurt natuurlijk ook niet iedere dag.
Bill aait haar nog even liefkozende door haar roze punk haartjes en ze weten het nu al zeker….dit is ware liefde. Liefde voor het leven!

Heerlijk zo’n happy end! Zijn jullie ook op slag verliefd geworden op miss wooly? Shop dan hier het garenpakket (8 x byclaire cotton, 1 x pluizig garen, 1 x ogen, 1 x wimpers). Het patroon is te koop via de website van woolytoons.