En het is weer zover! We hebben weer een nieuwe haakSTER die we graag aan jullie willen voorstellen. Sonja maakt de mooiste amigurumi’s met een geheel eigen stijl. Haar ontwerpen hebben mede door het gebruik van 100% wol een natuurgetrouwe uitstraling. Op haar blog kun je het hele ontwerpproces volgen; van de ruwe schetsen tot aan de prachtige foto’s van de knuffels in de natuur.

We zijn supertrots dat we een paar mooie patronen van Sons Popkes in de webshop kunnen aanbieden, nu kun je zelf aan de slag met een levensecht en knuffelig konijn of een stoere beer.

Benieuwd naar het verhaal achter deze haakdesigner? Lees dan het inspirerende stukje van Sonja en neem zeker eens een kijkje op haar blog. http://sonspopkes.com

Wie is Sonja?
Sinds een aantal jaren heb ik het haken ontdekt. Na het afstuderen op de kunstacademie als illustrator en docent beeldende kunst en vormgeving heb ik eerst korte tijd als docent gewerkt. Hierna ben ik voor mijzelf begonnen als illustrator. Dieren zijn de hoofdpersonages in bijna al mijn illustraties en schilderijen. Mijn werk is sfeervol en humoristisch en de dieren hebben allemaal een eigen karakter. Net zoals mijn gehaakte dieren.

Een aantal jaren geleden kwam ik de gehaakte dieren van Anne-Claire Petit tegen in een retro speelgoedwinkel. Ik vond ze super mooi en heb er één gekocht. Op internet zocht ik meer over gehaakte dieren en ontdekte amigurumi’s. Al snel besloot ik een cavia haakpatroon te kopen om mijn eigen cavia’s na te maken. Ik had nog nooit een haaknaald aangeraakt maar leerde het snel. Na een aantal patronen gemaakt te hebben kreeg ik de behoefte dingen anders te doen, meer zoals ik het wilde.

Ik paste de patronen aan en eigenlijk vrij snel hierna besloot ik zelf dieren te ontwerpen en een amigurumi blog te beginnen. Son’s Popkes kwam tot leven. Het ontwerpen van de dieren, beheren van mijn blog en het verkopen van de patronen gaf mij zoveel meer voldoening dan ik kreeg uit mijn illustraties, dat er een verschuiving plaats vond in mijn werk. De focus kwam meer te liggen op het ontwerpen van dieren haakpatronen en mijn illustraties kwamen op een tweede plaats, hoewel ik er natuurlijk ook voor Son’s Popkes veel gebruik van kan maken.

Na een tijdje geëxperimenteerd te hebben met garen en wol ontdekte ik het haken met 100% wol. Ik was helemaal weg van het ruige, wollige resultaat en sindsdien werk ik alleen nog maar met echte wol. De wol is onderdeel van mijn stijl geworden. Het geeft mijn ontwerpen hun karakteristieke natuurlijke en pluizige uitstraling. Voor elk dier heb ik als doel om hem levendig te maken met een eigen expressie. Een grappig herkenbaar dier dat tegelijkertijd een fantasierijke en speelse knuffelvriend is.

Eigenlijk ben ik altijd bezig met nieuwe ontwerpen. Eerst wil ik nog zoveel mogelijk  haakpatronen ontwerpen van Europese dieren en daarna zie ik wel verder. Momenteel ben ik bezig met een dassen haakpatroon en daarna ben ik van plan een egel te maken. Mijn haakambitie is om een mooi geïllustreerd amigurumi boek uit te brengen met mijn patronen en illustraties en veel meer interessants. En voor beginnende hakers, laat je niet tegenhouden. Het haken van dieren is hartstikke leuk en makkelijk. Gewoon doen als het je wat lijkt!

Alles waar ik nu mee bezig ben, informatie over mijn haakpatronen en andere ander nuttige weetjes over het haken van dieren kun je vinden op mijn blog www.sonspopkes.com.Voor nieuwtjes kun je me natuurlijk ook volgen op Twitter (@SonsPopkes).

Nu te bestellen in de webshop: Teddy de beer

Finse het konijn

Flam de vos

Maak gelijk kennis met het nieuwe garen: Lett Lopi! Een 100% wol uit IJsland met een robuuste uitstraling. De draad voelt wat stug aan en wordt door verwerking en gebruik wat zachter. Voor het verwerken in amigurumi’s geeft het een geweldig resultaat met een natuurlijke uitstraling.