Myboshi, het stoere garen voor het haken en breien van te gekke mutsen en beanies. Vorig jaar een handwerk hit in Duitsland en Oostenrijk en dit jaar zullen de Nederlandse haaksterren kennis gaan maken met dit prachtige garen.

Een mooie beanie is niet meer uit het straatbeeld weg te denken en met Myboshi haakgaren kun je bij elke outfit een bijpassende muts maken. Myboshi betekent ‘mijn muts’ en dit fenomeen komt oorspronkelijk uit Japan. De bedenkers van het het haakgaren, Felix Rohland en Thomas Jaenisch uit Duitsland, hebben een uniek Myboshi concept neergezet. Via een handige Myboshi configurator kun je zelf eenvoudig je eigen Myboshi ontwerpen en kun je eindeloos varieeren met alle prachtige kleuren.

Er zijn 2 soorten Myboshi wol, echtstudio heeft vanaf maandag 8 juli de Myboshi nr 1 in de winkel liggen. Wij zijn gevallen voor de prachtige kleuren en de fijne samenstelling van dit garen. Myboshi garen bestaat uit 70% acryl en 30% superzachte merino wol. Hiermee volgt het een ideale combianatie om een stoere en warme outdoor boshit te haken of te breien. Met de benodigde haaknaald 6 tot 7mm heb je snel resultaat en creeer je een eigen modieuze look. Wij kunnen haast niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan want wij zien natuurlijk ook mogelijkheden voor het haken van grote amigurumi’s of mooie grove woonaccessoires.

Wil je ook je eigen stoere muts gaan haken? Kom dan Myboshi eens live bekijken en voelen in onze studio of laat je inspireren via de website of de Myboshi configurator. In september verschijnt er een patronen boek “Mutsen haken en meer” en staat er ook nog een live optreden van Felix en Thomas in de haakgenda bij echtstudio (meer informatie volgt!)

Wij weten zeker dat er dit jaar heel veel vrouwen en mannen goedgemutst met een eigen Myboshi over straat gaan!