Dit is een prachtige haaksteek; de liefdesknoop! De haaksteek is gebaseerd op de Keltisch nooit eindigende knopen, het symbool van eeuwige liefde…In het engels bekend als lover’s knot of Solomon’s knot.

Je haakt de liefdesknoop met grote lussen waardoor er een mooie open structuur ontstaat in de vorm van bloemetjes. Wij hebben een driehoek omslagdoek gehaakt van 1 x 1 x 1,30 meter en gebruikte hiervoor slechts 1 bol Stylecraft special dk en haaknaald 4.0mm. De draad van de special dk is lekker luchtig zodat de bloemetjes goed zichtbaar blijven. De keuze viel op de mooie en subtiele kleur Lavender nr 1188, prachtig op witte kleding en bij een gebruinde huid.

Wil deze steek zelf ook eens uitproberen? In dit instructiefilmpje krijg je op een duidelijke manier te zien hoe je moet starten met een driehoek omslagdoek. Natuurlijk kun je de steek ook toepassen op een rechte lap.

Deze mooie doek hangt ter inspiratie in onze studio en heeft al vele haaksterren het hoofd op hol gebracht!

Wij denken erover om hem dit weekend nog in het wit te maken of turquoise of toch een roze?