…..m’n haakspullen!

Haakspullen zijn ideaal op mee te nemen op reis. Een paar bollen wol en een haaknaald nemen weinig ruimte in en een leuk haakboek past meestal ook nog wel in je koffer. Haken is een heerlijk tijdverdrijf tijdens een lange auto- of busreis. En op je vakantiebestemming heb je ook vast wel een paar uurtjes tijd om haaknaald en draad erbij te pakken.

Een haaknaald in de auto of bus is geen probleem, maar “mag je een haaknaald in je handbagage meenemen in het vliegtuig?” is een veelgestelde vraag. We hebben gebeld met Schiphol en het antwoord van Security is “nee”. Een haaknaald wordt gezien als een scherp voorwerp en mag daarom niet mee in het vliegtuig. Als de beveiliging de haaknaald ontdekt, dan kunnen zij de haaknaald innemen. Toch weten wij dat er haaksters zijn die zonder problemen een haaknaald in hun handtas/reistas hebben meegenomen. Ze hadden de haaknaald verstopt in bijv. een brillenkoker, een etui of een bolletje wol. Misschien is het verstandig om je goede haaknaalden in je koffer te doen en een paar goedkopere haaknaalden in je handbagage mee te nemen. Mocht een beveiligingsbeambte je haaknaald in beslag nemen, dan is de schade niet zo groot.

Een schaar mag ook niet mee in je handbagage in het vliegtuig, maar daar hebben wij een heel handige oplossing voor…..de dradensnijder van Clover.

Hiermee kun je op een handige manier de draadjes van je haakwerk afsnijden i.p.v. met een schaartje. Ideaal dus om mee te nemen op vakantie want deze mag mee in je handbagage. De dradensnijder heeft een ophangoogje waarmee je het met een ketting of koord om je nek kunt hangen, zodat je het snel bij de hand hebt. Verkrijgbaar in antiek zilverkleur. Je vindt de dradensnijder hier in de webwinkel.

Meivakantie
Van maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei is het meivakantie. Echtstudio is tijdens de meivakantie gewoon geopend. De winkel is alleen op Hemelvaartsdag (9 mei) gesloten. Houd wel rekening met een wat langere levertijd van de bestellingen via de webshop in de periode 3 mei t/m 12 mei.

Morgen hebben we een leuke give away op ons blog, dus zorg ervoor dat je een kijkje komt nemen.