Wie heeft er niet iets van IKEA in huis? Wij vinden het heerlijk om door de winkel te struinen of in de catalogus te bladeren om inspiratie op te doen. IKEA heeft veel meubels en accessoires die zich prima lenen om te bekleden met een vrolijk gekleurd haakwerk. Een naturel bankje, krukje, poef of fauteuil tover je om tot een echte blikvanger door er een mooie hoes voor te haken. Wij vonden diverse creaties op het internet die we graag met jullie delen.

Ellen van Ellebel handmade haakte deze leuke poef. Ze gebruikte hiervoor de Solsta Pällbo voetenbank. Het patroon vind je hier op haar blog. De poef is gehaakt met o.a. Phildar Coton 3.

Annemarie Benthem haakte deze vrolijk gekleurde hoes voor het krukje Marius met Drops Paris katoen. Het patroon vind je hier op haar blog.

Sanna & Sania gaven de bank Norden kleur door het bankje te bekleden met vrolijke granny squares.

En ook maakten zij deze kleurrijke fauteuil.

In veel huiskamers of kinderkamers is het Mammut krukje te vinden. By Miekk maakte deze leuke hoezen in een prachtige kleurencombinatie.

Naast de stoelen, banken en krukken zijn er nog veel meer IKEA artikelen die je kunt decoreren met je eigen haaksels. Wat denk je van deze lampen?

Bron: IKEA Hackers

Hiervoor zijn de lampen Melodi, Manljus en Minut gebruikt.

En deze Maskros lamp is ook mooi en stijlvol.

Bron: IKEA Hackers

Laat het ons zien!
Dit is slechts een kleine greep uit de creaties die wij op het internet tegenkwamen. Er zijn nog veel meer leuke projecten te vinden en we zijn heel benieuwd of jullie ook wel eens meubels, lampen e.d. in een nieuw jasje hebben gestoken door ze te bekleden met haaksels. We hebben deze keer geen HAAK en WIN actie, maar bieden wel de mogelijkheid om jouw gehaakte meubelstuk te delen. Het meubelstuk hoeft uiteraard niet van IKEA te zijn.