Afgelopen zaterdag was het zover, de mutsen marathon voor Save the Children.  Echtstudio was ook aanwezig en heeft daar maar liefst 500 mutsjes afgeleverd die met liefde gehaakt zijn door enthousiaste Echtstudio bezoekers. Is het niet geweldig zo’n berg mutsjes bij elkaar !

Natuurlijk was dat niet het enige want ruim 125 dames variërende in de leeftijd van 12 tot 67 hebben zich in Beesd verzameld om nog meer mutsjes bij elkaar te haken voor het goede doel tijdens de mutsen marathon georganiseerd door Myran Vonk.

En dat allemaal voor Safe the Children, de organisatie die deze mutsjes uit zal delen in Centraal-Azië.
Ouders krijg een mutsje als kraamcadeau op het moment dat ze hun kindje officieel registreren. In de landen in Centraal-Azië worden veel kinderen niet aangegeven bij hun geboorte en daardoor hebben ze geen toekomst, simpelweg omdat ze officieel niet bestaan. Als de ouders geen aangifte van de geboorte doen hebben de kinderen geen toegang tot medische zorg, onderwijs en bescherming. Voor baby’s is toegang tot medische zorg juist essentieel om de eerste jaren te overleven.

Save the Children zorgt ervoor dat ouders hun pasgeborene wel registreren. Zo geven zij de kinderen een paspoort voor hun toekomst. Het mutsje is een mooi en nuttig kraamcadeau want het wordt in Centraal-Azië ‘s winters ijskoud. Veel lichaamswarmte gaat verloren via het hoofdje, dus een mutsje beschermt pasgeboren baby’s tegen onderkoeling, luchtweginfecties en longontsteking. Wil je nog meer lezen bekijk dan dit artikel


Naast dat het natuurlijk een heel bijzondere dag was die wel 2150 mutsjes op heeft geleverd, was het ook nog eens erg gezellig ! Hieronder nog even een kleine compilatie;