Amigurumi & More, Hip haken met Kookeridoo NDB|Biblion Recensie De schrijfster leerde 5 jaar geleden haken van haar oma en raakte in de ban van amigurumi, kleine Japanse knuffelbeestjes. Gebrek aan Nederlandse patronen maakte dat ze dit boekje schreef. Een goede zet, want het onderscheidt zich in positieve zin van andere amigurumi-patroonboekjes. In het eerste deel aandacht voor het leren haken. De uitleg is voorzien van zeer duidelijke strip- foto’s in kleur die elk onderdeeltje en elke beweging tonen die voor het maken van specifieke steken nodig zijn. De foto’s zijn hetzelfde genummerd als de uitleg in woorden. Elke beginnende haakster kan hiermee uit de voeten. In dit deel ook aandacht voor afwerking, materiaal gebruik en het lezen van patronen. Hierna volgen beschrijvingen van werkstukken, onder andere sleutelhangers, een aantal lief uitziende beestjes en een pyamazak. Voorzien van foto’s van het eindresultaat, materiaal- en benodigdhedenlijstjes, en beschrijvingen per onderdeel. In de afgelopen paar jaar is er een aantal boekjes over het maken van amigurumi’s verschenen. Dit boek is een zeer welkome aanvulling, door uitstekend gegeven haaklessen en de leuke werkstukken. Hannie Humme (NDB Biblion recensie)