Met een beetje geluk kunnen we dit weekend schaatsen als ik Piet, Marion en alle andere weergoden mag geloven. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn laatste keer op de schaats al zo lang geleden is dat ik inmiddels al twee keer zo oud ben als toen , maar eerlijk is eerlijk, het heeft wel wat.

Kinderen met onderbind schaatsje achter een stoel, prima ballerina’s op kunstschaatsen en stoere bikkels op hun noren. Koek en zopie, erwtensoep en gluhwein voor de echte die-hard schaatser. En dan zijn we natuurlijk beland bij het noodzakelijk kwaad, want charmant gekleed op het ijs zonder half dood te vriezen is bijna onmogelijk. Wanten, oorwarmers, dikke plof jassen en over het algemeen mutsen die je het best over je hele gezicht heen kunt trekken zodat men niet ziet dat jij het bent. Ik vergeet nog bijna de rode neus met druppels er aan :)

Zo, beeld kunnen vormen ?? Mooi dan bij deze de oplossing…brei een chique col die alle aandacht van de lelijke oorwarmers afleid. Heerlijk zacht, en ook nog snel klaar. Wat wil je nog meer ?

Voor deze col heb je nodig: 3 bollen Polaris licht roze en breinaald 20. Zet 14 steken op en brei dan 1 steek recht en vervolgens 1 steek averecht. Als de lap lang genoeg is, naai dan de uiteinden aan elkaar met een klein steekje en voila, je mooie col is klaar ! Fijn weekend !!