Op 6 juli hebben we een foto shoot gedaan voor het blad Decoreren Landelijke stijl. Het blad is nu te koop in de winkel ! Het is echt een prachtige reportage geworden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een decoratief mandje haakt met zpagettti. Er staan veel sfeervolle foto’s in; je raakt door deze plaatjes al heerlijk in de mood voor de komende feestdagen ! Naast onze workshop staan er nog 37 andere workshops waarbij je stap voor stap met decoratieve materialen aan de slag kunt gaan. Hier onder een impressie van het artikel:
Naast het decoratieve mandje staan ook de kerststerren die je op de foto hierboven ziet afgebeeld als patroon in het blad. Speciaal voor onze blog lezers bij deze het patroontje !

Kerstster

Benodigdheden: 1 bol Phildar Coton 7 (uit 1 bol haal je ca. 4 sterren), haaknaald 5.0mm.

Toer 1: Maak een ring. Haak 5 vasten in de ring. (=5)
Toer 2: Haak 2 vasten in iedere vaste. (=10) Sluit af met een halve vaste.
Toer 3: Sterpunt;

Haak 5 lossen. Haak terug op de ketting. In de 2e losse vanaf de naald haak je een halve vaste.
In de 3e losse haak je een vaste. In de 4e en 5e losse haak je een stokje. Steek nu de haaknaald in de 2e vaste van toer 2 en maak de sterpunt vast aan toer 2 met een halve vaste.

Herhaal toer 3 nog vier maal tot er 5 sterpunten zijn ontstaan. Zet de laatste sterpunt vast in de 10e vaste van toer 2.

Toer 4: Haak een afwerk rand rond de sterpunten; Haak 5 vasten aan de ene zijde van de punt, haak 5 vasten aan de andere zijde van de punt. (=50 v) Hecht af, de ster is klaar !