Halleluia !

Het is zo ver, de patronen van de Kookeridoo kerststal zijn getest en zijn nu verkrijgbaar in onze webshop ! Nu alle poppetjes, beestje bij elkaar staan, de omgeving in stijl is, is de stal echt onweerstaanbaar schattig. Als finishing touch heb ik nog een muziekdoosje met de melodie van “Stille nacht, heilige nacht” om haakt. Het is nu net een baal stro in de stal. De stal is een metalen mal, om haakt met Drops Paris wol. De stal is vanaf morgen te bewonderen in onze studio tijdens de opendag (niet vergeten !!)


Voor al onze trouwe blog lezers hebben wij een extraatje, het gratis patroon van de kribbe van Jezus ! Het arme kind kan toch niet op de grond worden gelegd ;)


Patroon kribbe

Wieg (2x)

Begin met Catania hazelnoot (157 ) Maak een ring.

Toer 1: Haak 6 v in de ring (=6)
Toer 2: Haak 2 v in iedere v. (=12)
Toer 3: Haak 2 v in iedere 2e v. (=18)
Toer 4: Haak 2 v in iedere 3e v. (=24)
Toer 5: Haak 2 v in iedere 4e v. (=30)
Toer 6: Haak 2 v in iedere 5e v. (=36)
Toer 7: Haak 2 v in iedere 6e v. (=42)
Toer 8: Haak 2 v in iedere 7e v. (=48)
Toer 9: Haak 2 v in iedere 8e v. (=54)

Hecht af met een hv, laat voldoende draad over. Als het rondje voor de 2e maal hebt gehaakt hecht dan niet af. Leg beide rondjes op elkaar met de verkeerde kanten naar binnen. Haak de rondjes aan elkaar met vasten. Hecht af met een hv, en werk de hechtdraad weg. Vorm een kuipje.

Achterpootjes

Begin met Catania hazelnoot (157 ) Maak een ring.

Toer 1: Haak 6 v in de ring (=6)
Toer 2: Haak 2 v in iedere v. (=12)
Toer 3: 12 v.
Toer 4: 12 v.
Toer 5: Haak elke 3e en 4e v. samen (=9) Hecht af met een hv, laat voldoende
hechtdraad over.

Haak 2 van deze pootjes. Vul ze op. Neem de onderkant van de kribbe. Speld de 2 pootjes naast elkaar onder het hoofdeind van de kribbe.

Voorpootje

Begin met Catania hazelnoot (157 ) Maak een ring.

Toer 1: Haak 6 v in de ring (=6)
Toer 2: Haak 2 v in iedere v. (=12)
Toer 3: 12 v.
Toer 4: Haak elke 3e en 4e v. samen (=9)

Hecht af met een hv, laat voldoende draad over. Vul het pootje op. Speld dit pootje aan de onderkant van de kribbe, aan het voeteneind precies tegenover de vorige 2 pootje, maar dan in het midden. Zie afbeelding A. Kijk of de kribben blijft staan met kindje Jezus erin en naai de pootjes vast. Werk de hechtdraden weg en de kribbe is klaar ! Je kunt er nog wat kleine sliertjes goudgele katoen in leggen als stro effect.

Afbeelding A :