Het is dat de weerman vertelde dat het morgen weer 25 graden wordt anders zou je toch bijna denken dat het alweer herfst is. Met dat regenachtige weer van de afgelopen weken en hier en daar een aardbeving (!?) kruip je liever op de bank dan op je ligbed in de tuin, wat dan ook wel weer zijn voordelen heeft. Je komt nog eens op wat nieuwe ideetjes en projecten, die we natuurlijk graag met jullie delen :)

Broomstick lace

Vrij vertaald, bezemsteel kant. Met deze haak techniek kun je een prachtige steek maken. Je hebt hier een normale haaknaald voor nodig en één grote brei pen. Je gebruikt de breipen om maat te houden bij de lussen. Op de foto hebben we Phildar Partner 6 gebruikt in oker, dit geeft een mooi resultaat. De dikke breipen is te koop in de studio, evenals de Partner 6 wol in diverse (nieuwe) kleuren !


De Lovers Knot

Met deze steek lijkt het wel of je gelijkmatige knopen haakt. Prachtig voor een sjaal of omslag doek/poncho. Wil je zien hoe deze steek werkt ? Klik dan HIER voor een instructie filmpje.

De onderstaande sjaal is gemaakt met Eskimo van Drops Design.Een heerlijk zachte wol in fijne tinten. Eskimo is net als de Polaris wol te vinden in onze webshop.

Granny flowers

Granny Squares blijven mooi maar als je 87 vierkantjes hebt gehaakt wil je ook wel eens iets anders ! Zoals deze bloem bijvoorbeeld. Je kunt het patroon van de bloem en nog veel meer aparte granny’s vinden in dit boekje. Het is een Japans boekje maar door de duidelijk schema’s heel goed te volgen, zeker voor de ervaren haak-sterren onder ons.


Star Stitch

Hij blijft mooi, de sterrensteek oftewel, de Star Stitch. Je ziet hieronder een lapje met één van de nieuwe kleuren van Phildar Partner 6, een chocolade bruin. De steek ziet er ingewikkeld uit maar dat valt reuze mee ! Je kunt er van alles mee maken, voorbeelden genoeg in de Star Stitch boeken die op dit moment weer onderweg zijn vanuit Japan.Phildar Sunset

Weer helemaal fijn voor de feestdagen, een beetje bling bling. Met de goud en zilver garens van Phildar Sunset maak je in een handomdraai een schattig kerstkransje of een kerstbal. Een omhaakt waxine lichtje is ook echt te schattig op de kersttafel en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het garen is nu verkrijgbaar in onze shop, klik hier voor meer informatie !


PS. ook de ringen om omheen te haken zijn in onze shop in diverse maten verkrijgbaar !