Stichting Santosa happy !

Home/Geen categorie/Stichting Santosa happy !

Stichting Santosa happy !De stichting Santosa is opgericht in 1994. Het is een kleinschalige stichting die hulp verleent aan de allerarmsten van Sri Lanka. Santosa betekent welzijn, gelukkig zijn. Stichting Santosa is werkzaam op een smalle kuststrook tussen Negombo en Colombo, in het dorpje Rajawatha, Pamunugama. Het hulpgebied omvat tevens de dorpjes Dungalpitya, Talahena en Pitipana, allemaal gelegen op enkele kilometers afstand van Rajawatha. De kuststrook ligt ingeklemd tussen de Indische oceaan en een grote lagune. Santosa zelf is direct gelegen aan de zee. Het is dan ook een streek waar de bewoners voornamelijk leven van kleinschalige visvangst. Zo’n 80 procent van de bevolking in ons dorp leeft onder de armoedegrens. Het gemiddelde gezinsinkomen is nog geen EUR 30 per maand. Van de visserskinderen gaat zo’n 35 procent niet naar school en veel kinderen zijn ondervoed. De werkloosheid is hoog. Mbv kleine projecten en microkrediet proberen we mensen te helpen hun eigen kost te verdienen. Dit werk gelegenheids project voor vrouwen is er 1 van!!

Vorige maand stuurden wij 25 haaknaalden naar Marleen. Je ziet haar op de foto de dames haak les geven. Met deze haaknaalden hebben wij een beetje bij kunnen dragen zodat het leven voor deze vrouwen weer iets zonniger wordt.Als dank ontvingen we dit lieve berichtje: Namens alle vrouwen van het project: Lieve Tess en Kim BEDANKT!! (Of bohomo istutie zoals ze hier in Sri Lanka zeggen!) Groetjes Marleen

Marleen, graag gedaan 😉

Echtstudio en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.
Ga voor meer informatie naar op de pagina privacy verklaring.