Stiekem zat ik vanmiddag al naar de brievenbus te gluren. Tijdens amigurumi dag 2011 is er een interview afgenomen en een foto gemaakt door het Witte Weekblad. Het is dan toch altijd maar weer afwachten hoe we erop staan en of de tekst een beetje klopt met het verhaal wat we verteld hebben. En laat dat nu zo zijn ! De foto ziet er erg gezellig uit, het een heel kleurrijk plaatje. Aangezien de foto de tekst onleesbaar maakt, bij deze de tekst.

Tessa van Riet-Ernst en Kim Poelwijk samen met enkele van hun gehaakte kunstwerken.

Alphen – Haken is helemaal da bomb. En daar haakte Echtstudio in de Stationsstraat op in. Daar was zaterdag een haakevenement.

Tessa van Riet-Ernst (34) en Kim Poelwijk (39) hebben van hun hobby- haken dus- hun werk gemaakt en zijn samen de eigenaars van Echtstudio, die sinds 1 oktober 2010 gevestigd is aan de Stationsstraat 9. Ze verkopen wol, zpagetti en handwerkartikelen, geven workshops en hebben hun studio vol staan met de prachtigste voorbeelden.

Poelwijk is vooral gespecialiseerd in zpagetti-haken. Zpagetti is een unieke dikke draadstof van duurzaam restmateriaal uit de textiel industrie, zeer geschikt voor het maken van trendy tassen, poefs, kussens en spreien. Van Riet is vooral bedreven in Amigurumi haken oftewel het haken van diertjes en poppetjes. De dames ontwerpen ook zelf en in augustus komt er een boekje met patronen van Echtstudio uit: Amigurumi & More. Al eerder verscheen in november het boekje Helemaal Hoooked. Ze geven zowel workshops in de studio als op locatie. Dit gebeurt dan via de bladen Viva en Vriendin. In april stond er een artikel over de haaksters in Margriet.

“Haken kun je overal” vinden Van Riet en Poelwijk. “Bij de tv of in een wachtkamer. Het is ook heel sociaal, want je kunt haken en toch ondertussen gezellig met elkaar kletsen” De 25 jarige bekende Zweedse amigurumi patroonschrijfster Mia Bengtsson is speciaal naar het Haak Event in Alphen gekomen om haar nieuwste boek te signeren. Tevens geeft ze haar fans uitleg over de patronen en beantwoord vragen.

Ook de Nederlandse Christel Krukkert, auteur van diverse Amigurumi-haakboekjes, is van de partij. Veel hobbyisten komen langs om hun eigen creatieve maaksels te laten zien, maar ook belangstellende die nog niet eerder hebben gehaakt nemen een kijkje in de hippe shop of proberen het haken uit. Zoals Marije Kok. Ze kan nog niet haken en heeft net wat uitleg gekregen van een ervaren haakster. Ze is de buurvrouw van Tessa en in in haken geïnteresseerd geraakt door het boekje Helemaal Hooked. “Het is leuk om het dan zelf eens uit te proberen”vertelt ze gretig. “Ik ga misschien ook een workshop volgen. Het lijkt me leuk om een -oef of sjaal te maken. Informatie: 0172-233033 of www.echtstudio.nl