Ik kan ze niet weerstaan, nieuwe haakboeken. Ze zijn er weer ! Hierboven zie je een nieuw amigurumi boek uit Japan. Amigurumi Forrest. Al zou je bij het horen van de naam misschien denken dat hier alleen bosdiertjes in staan, dat is niet het geval. Het boekje werkt met thema’s; boerderijdieren, dierentuin, bos, hondjes, poesjes. Echt heel schattig allemaal !


Het 2e nieuwe boek is Amigurumi big. In dit boek staan hele praktische patroontjes. Tassen, kruikzakken, beenwarmers, sloffen, dekentjes. Soms in de vorm van amigurumi maar ook gewoon basic. Een heel leuk boek om bijvoorbeeld ideeën uit te halen voor cadeautjes. Let op; ook dit boek is in het Japans. Het werkt met schema’s waardoor het goed te begrijpen is.

Nu al 1 van onze favorieten, Granny’s 1 en hieronder, Granny’s 2. Wat een geweldige Japanse boeken ! Je ziet de verfijning. Prachtige foto’s en super leuke ontwerpen van producten gemaakt met Granny squares maar ook gewoon gehaakt.

En dan hier een Duitse variant. 100 kleine Hakelideen en 100 kleine Hakelfiguren. In het eerste boek staan per categorie gebruiksvoorwerpen en knuffels. De thema’s zijn onder andere wonen, kinderen, accessoires. Sehr schön ;)


En dan nu de te verwachten boeken !
Virka Glada Amigurumi’s van Mia Bengtsson vanaf nu voor te bestellen in de shop ! Pre-order dit boekje nu en ontvang het straks in mei automatisch ! Als je dit boekje voor 1 mei besteld ontvang je het boekje voor € 19.95 i.p.v. € 21, 50. Dus sla nu je slag ! Je kunt Mia ook zelf ontmoeten, kom ook op 21 mei naar Echtstudio voor een meet and greet met Mia en laat je boekje signeren !

Jaaahh..ook heel fijn, er is weer een nieuw boek vertaald van de Mini Hondjes haken serie. In Japan loopt hij inmiddels tot 3. Hier in Nederland is nu het 2e deel vertaald. Dit boekje wordt binnenkort verwacht in de shop.


Voor de jongste haakfans onder ons, of voor haaksters die het maar niet onder de knie krijgen, Ik leer haken van Lucinda Guy en Fransois Hall. Met behulp van de 2 kleine muisjes Pien en Pepijn leert de aaridge wolf Bob alle basisvaardigheden van het haken. Met wat kleine projectjes om het geleerd in praktijk te brengen is dit een heel leuk boek om mee te beginnen. Vanaf 6 jaar.


Babycadeautjes haken van Annemarie Arts komt begin maart uit. In het boekje staan verschillende leuke babycadeautjes zoals een ooievaar, rammelaars en andere leuke hebbedingen. Binnenkort verkrijgbaar in onze shop.

Mocht het nu zo zijn dat het boek wat je op het oog had al door iemand anders is gekocht, mail ons dan even, dan bestellen we het boek voor je bij !