Een CI processor. Een Cochleair Implantaat. Eerlijk is eerlijk…ik had er ook nog nooit van gehoord. En dat is nu net waar het om gaat ! Horen ! Met deze geluidsprocessor kunnen dove of zeer slechthorende kinderen en volwassenen weer (iets) horen. Een CI bestaat uit een inwendig en een uitwendig deel. Tijdens een operatie wordt het inwendige deel, wat de in tact gebleven gehoorzenuw in het slakkenhuis met electroden stimuleerd, geplaatst. De ontvanger van het inwendige deel wordt onder de huid achter het oor geplaatst.


Het uitwendige deel wordt een paar weken na de operatie aangesloten. Het uitwendige deel bestaat uit een geluidsprocessor en een zendspoel die omringende geluiden omzet in signalen die door de hersenen herkend kunnen worden als geluid. Dit is dus een soort kastje wat in een zakje aan een riem zit zodat je het overal mee naar toe kunt nemen.

“Hoe kom je aan al die wijsheid en waar gaat dit verhaal naar toe ?” zul je nu waarschijnlijk denken. Nou, ik ken toevallig zo’n prachtig meisje met een CI. Het is de dochter van Kim, Sanne. Sanne heeft toen ze 7 maanden oud was een hersenvliesontsteking gekregen waardoor ze doof is geworden. Op 1 jarige leeftijd kreeg ze een CI. Maar als je zo’n leuke meid bent dan wil je liever niet met een saai apparaatje aan je riem lopen.
Gelukkig heeft Sanne een heel creatieve moeder, zij loopt nu al jaren met een super leuk gehaakt tasje om haar processor. Met bijpassende bloemtjes in haar haar loopt zij er enorm hip bij. Al haar vriendinnen willen eigenlijk ook wel zo’n tasje. Wat is er nu leuker dan andere meiden met een CI en niet te vergeten hun moeders gelukkig te maken met deze leuke tasjes ! We verkopen ze straks in de shop, leuke kleurtjes, voor ieder wat wils ! En mocht je nu denken: ” Wat heb ik hier nu aan, ben toch niet doof ! ” Wees blij ! Je hebt in ieder geval weer iets nieuws geleerd vandaag…