Het PTT Post Poncho effect!

Met dit winterige weer zijn warme poncho’s natuurlijk een musthave! Met deze poncho blijf je niet alleen fijn op temperatuur….

DSC_0862
je steelt de show op het schoolplein, je hebt constant aanspraak in de supermarkt, je wordt aangestaard tijdens het fietsen en op een drukke Kreadoe beurs moeten de bezoekers even over je rug aaien…Dit overkomt Martine sinds haar moeder Hanneke deze prachtige creatie voor haar heeft gehaakt.

En ja natuurlijk kun je zelf ook aan de slag! Martine en Hanneke hebben alles netjes voor jullie op papier gezet dus bijgaand de links naar het gebruikte patroon en ook een overzicht van de materialen.

Wij wensen jullie veel haakplezier en ervaar ook het PTT Post Poncho effect!

DSC_0873
Hierbij de link van het patroon voor de poncho.
Deze link is van de granny square die gebruikt is.
Dit is de wol die we gebruikt hebben:
Granny square:
Stylecraft DK
Parchment 1218: 5 stuks
Rand:
Phildar partner 3,5
Rood: pavot: 1 stuk
Wit: blanc: 1 stuk
Blauw: naval: 1 stuk
Haaknaald 3,5mm.
Het aantal squares dat in het originele poncho is verwerkt: 42 stuks
Wij hebben er nog een extra rand aangezet, aangezien wij de poncho aan de korte kant vonden.
In mijn poncho zitten in totaal 64 squares.
In elkaar zetten:
De squares worden met een halve vaste aan elkaar gezet.
Rand onderaan:
– rondom met halve vasten
– in iedere steek een dubbel stokje (3 maal: rood, wit, blauw)
– bij de punt onderaan (aan voor en achterkant) enkele steken meerderen
– na de blauwe rand eerst rondom met halve vasten in de kleur van de schulprand
– Voor het maken van de schulprand:
  (haak 1 vaste, sla 2 steken over, haak in de volgende steek 7 stokjes,  sla weer 2 steken over): herhaal  dit tot je rond bent.
Rand bovenaan:
– rondom met halve vasten
– in ieder steek een enkel stokje (3 maal: blauw, wit, rood)
– bij de punt (voor en achter) enkele steken minderen
– bij de schouders ook enkele steken minderen
– Voor het maken van de schulprand:
  (haak 1 vaste, sla 2 steken over, haak in de volgende steek 7 stokjes,  sla weer 2 steken over): herhaal  dit tot je rond bent.
9 comments Add yours